undoubtedly, here's where all my babbling goes --


Senarai Barang Yang Perlu Dibawa Ke Asrama

Warning : Entri ini memang banyak merepek.

Orang dah pesan awal-awal. Ini ialah senarai yang saya akan bawa ke asrama untuk menetap di sana selama setahun. Siap kuantiti bai. Mangat deh. Kemain.

Uniform sekolah 3 pasang
Beg galas
Beg prep
Tudung hitam 3 pasang (pakai prep)
Handsock/Stoking tangan hitam 2
Seluar trek 3
Seluar slack 2
Baju kurung biasa (pakai prep)
(Biasanya saya bawa lima pasang, HAHA lol senang ikut hari)
Sweater (kalau nak ah)
Buku Teks F2
Buku tulis, aktiviti etc etc
Cadar, selimut, sarung bantal sekolah
Pewangi loker (kalau tak nak bawak tahanlah kau bau. Lainlah loker wangi (like mine HAHA)
Toiletries (Mandian, syampu, losen, ubat gigi etc)
Stok makanan dan minuman 
Baldi 1
Hanger dua ikat (atau lebih, in case orang tak bertanggungjawab cilok)
Sandal sepasang (bawak ah extra in case kena cilok/putus/rosak)
Kasut sukan sepasang
Kasut sekolah (Kasut kulit warna hitam)
 Bantal peluk (kalau nak)
Selimut sendiri (sebab annoying gilak nak lipat selimut sekolah balik macam kat hotel)
Pijama 2
Barang peribadi (Pahampaham ah)
T-shirt lengan pendek 3 (pakai dalam dorm)
T-shirt lengan panjang  5 (pakai di luar)

HAHA I'M READY TO SEMASHUR. Tinggal nak packing masuk beg je lagi OHMAIGOD itu yang paling malas. Haih~

p/s: Sekarang mesti kamu semua boleh bayangkan, betapa penuh dan semaknya loker (kami) di asrama. 
2 / 1 / 2011 nanti, saya akan kembali ke Semashur. Hah okey itulah yang wonder kenapa excited tetiba nak list barang-barang nih ==

Selamat tinggal dunia yang indah. Eh tak I mean rumah. Tinggalkan dunia HOI AKU HIDUP LAGI.

10 comments:

  1. semashur? Sekolah manaa tu? Kitaa pun samalahh kena prepare haduihh -.- haha

    ReplyDelete
  2. Semashur : Sekolah Menengah Sains Hulu Selangor.

    Hahaha betullah tu. Hadoyaiiiii ==

    ReplyDelete
  3. wah3 , x perlu lagii dah nak buat list , tiru sinii jee :P :P

    ReplyDelete
  4. thanks utk checklist nih.saya pun nak masuk asrama nih.baru nak masuk..^^

    ReplyDelete
  5. lepak sini jap.. nak checklist barang :) nanti nak balik asrama :)

    ReplyDelete
  6. dah senior,hanger tk pyh bwk..hehhe..if you know what i mean

    ReplyDelete
  7. Boleh ke waktu prep pakai sweater? Nak tahu jer.

    ReplyDelete
  8. And thanks untuk list nieh. Tahun depan nak masuk sekolah SEMASHUR nieh.

    ReplyDelete